TELELIFT TRANSCAR 

Teleliftin vihivaunut sopivat erityisesti suurten ja raskaiden kuormien kuljettamiseen sairaalan tai terveydenhoitolaitoksen sisällä.

Ne voivat operoida joko yksittäisinä kuljetusrobotteina tai kokonaisina robottilaivueina kuljettaen tuotteita paikasta toiseen. Vihivaunut seuraavat yleensä suunniteltua merkittyä reittiä, jolloin niitä ohjaavat esim. lattiassa olevat teipit tai katossa olevat peilit, mutta ne voidaan varustaa myös vapaalla navigoinnilla, jolloin ne liikkuvat sisäänrakennetun kartan avulla vapaasti esteitä kiertäen. Jokaiseen asiakaskohteeseen valitaan sopivin ratkaisu. Vihivaunut voidaan varustaa myös robottikäsivarsilla, lukittavilla säilytystiloilla tai kuljettimilla, jolloin niiden käyttöominaisuudet monipuolistuvat entisestään.

Vihivaunut voidaan ohjelmoida kommunikoimaan hissien kanssa, joten ne pystyvät liikkumaan kerroksesta toiseen itsenäisesti. Ne osaavat väistää eteen tulevia esteitä, ja lisäksi ne on varustettu turvallisuusominaisuuksilla, joiden ansiosta ne voivat liikkua turvallisesti käytävillä ja tunneleissa ihmisten seassa.

Luotettavuutta, jatkuvuutta ja tehokkuutta

Vihivaunuilla voidaan hoitaa sekä ennalta suunniteltuja ja aikataulutettuja kuljetuksia että äkillisiä kuljetustarpeita, jolloin vihivaunu kutsutaan paikalle hoitamaan joku kuljetustehtävä. Vihivaunuille ei ole mitään tyypillistä työtehtävää – ne voivat kuljettaa yhtä lailla lakanoita ja pyykkiä kuin verta tai steriilejä instrumenttejakin. Kukin ratkaisu on räätälöity yksittäisen sairaalan tai terveydenhoitolaitoksen tarpeisiin.