Suunnittelupalkintoja kahminut nosturi-innovaatio esillä Alihankintamessuilla

15.9.2015

Alihankintamessuilla 15.-17.9. esitellään ensi kertaa Suomessa siltanosturiuutuus, joka on nykyisiä nosturiratkaisuja kevyempi, kestävämpi ja nopeampi. Demag V-profiilinosturi on kahminut kansainvälisiä suunnittelupalkintoja (iF Design Award & Red Dot Award).

"Kyseessä on 2000-luvun merkittävin tuoteinnovaatio nostureiden kehityksessä. Perinteinen pääkannattajapalkki on korvattu täysin uudenlaisella rakenteella. Suunnittelussa raskaasti kuormitettuja kohtia on vahvistettu ja muista kohdista materiaalia puolestaan on karsittu. Jotain perinteistä ja vakiona pidettyä on uskallettu tässä ajatella uusiksi. Kyse ei ole vain muotoilusta vaan ratkaisu tuo selkeitä mitattavia etuja nosturin kestävyyteen ja käytettävyyteen liittyen.”, tuotepäällikkö Petri Pönni Algol Technicsistä kuvailee uutuutta.

V-profiilinosturi on perinteisiä nostureita tuplasti kestävämpi ja se kestää arviolta 500 000 täyskuormanostoa. Kevenntyn palkkirakenteen ansiosta laite on 17 % kevyempi kuin perinteiset siltanosturit. Nosturi on ekologisempi, koska materiaalia käytetty vähemmän ja kevyt rakenne mahdollistaa suuremmat kuormat samalla rakennuksen ja ajoradan kuormituksella. Erikoisrakenteen ansiosta nosturi on myös 30 % stabiilimpi pysäytystilanteissa mikä mahdollistaa tarkemman ohjauksen ja lisää työturvallisuutta sekä työskentelyn mukavuutta

Suomen ensimmäinen V-profiilinosturi on asennettu elokuussa 2015 Vantalle Kontino Oy:lle. Nostimen rakenteeseen ja toimintaideaan voi tutustua Tampereella Alihankintamessuilla, Algol Technicsin osastolla D303.

Lisätietoa tuoteuutuudesta:

http://www.algoltechnics.fi/uutiset/u/demagin-vtyypin-nosturi-voitti-if/

http://www.algoltechnics.fi/uutiset/u/demag-vtype-nosturi-palkittiin/