AUTOMAATIORATKAISUT TEOLLISUUDELLE

Suomi on yksi maailman kalleimmista valtioista, kun mitataan valmistuskustannuksia. Juuri siksi se on maailman paras paikka suunnitella ja valmistaa automaatiojärjestelmiä.

Tytäryhtiömme Co-Automation on osa tätä tarinaa. Se on perustettu tekemään äärimmäisen kilpailukykyisiä automaatiojärjestelmiä, jotka tekevät valmistuksesta kannattavaa ja luotettavaa. Konkreettisena esimerkkinä tästä on yhden tehtaan tuotteen valmistus- ja pakkauslinjan automatisointi. Automatisoitu linja on kasvattanut tuottavuutta 57 %:ia. Tämä on nostanut tehtaan tuotannon yhdeksi maailman kannattavimmista kilpailijoiden joukossa.

Robotiikka ja automaatio laskevat valmistuskustannuksia merkittävästi. Tuotantolaitosten paikkaa ei tarvitse enää valita työvoimakustannusten mukaan, vaan tehdas voi sijaita missä vaan. Robotiikka ja automaatio lisäävät myös tuotannon ja toimitusten varmuutta. Lopputuotteista ja komponenteista tulee tasalaatuisia: täsmälleen suunnitellun mukaisia ja toimivia.

Me näemme automaation parhaat puolet: sillä voidaan säilyttää työpaikkoja, lisätä tuottavuutta, vähentää raskaita ja yksitoikkoisia työvaiheita. Automaatiolla tehdään väsymättä tasaista laatua ja tuotetaan ennakoidusti halutut määrät tuotteita. Automaatio tekee myös talouden hallinnasta helpompaa; sen avulla kyetään hallitsemaan paremmin kulurakennetta, kun henkilökuntaan liittyvät odottamattomat tekijät vähenevät.

Algol Technics ja sen tytäryhtiö Co-Automation Oy tarjoavat Suomen johtavaa osaamista automaatioratkaisujen rakentamisessa. Olemme toteuttaneet tuotannon automatisointia ja robottiratkaisuja mm. Nokia Networksille, ABB:lle ja Wärtsilälle. Kysy lisää!