Katse taakse ja eteen

Hyvät asiakkaat ja yhteistyökumppanit,

Vuoden nyt lähestyessä loppuaan on erinomainen hetki tehdä pieni katsaus Algol Technicsin kuluneeseen vuoteen. Panostuksemme työturvallisuuteen on ottanut ison askelen parempaan suuntaan. Tapaturmien määrä on vähentynyt selvästi viime vuodesta, joskin alkuvuosi 2018 aiheutti piikin liukastumisten muodossa. Vuoden aikana tehtyjen turvahavaintojen lukumäärä on kasvanut merkittävästi, mikä kertoo, että henkilöstömme on oppinut entistä paremmin huomioimaan turvallisuusnäkökohtia työnsä ohessa  Olemme panostaneet turvallisuuteen myös asiakaskohteissamme ja saaneet siitä kiitoksia myös asiakkaiden puolelta. Tavoitteenamme on nolla tapaturmaa ja uskomme, että turvallinen työ on myös tuottavaa työtä.

Työturvallisuudesta on luontevaa siirtyä kunnossapitoon. Service-liiketoiminnassa olemme ottaneet loikan kohti digitalisaatiota ja IoT -tekemistä. Ensimmäiset etävalvonnan projektit ovat käynnissä ja tuotamme asiakkaille reaaliaikaista dataa tuotantolaitteiden tilasta. Tehtaan käytettävyyden johtaminen, laitteiden rullaava ylläpitosuunnitelma ja asiakkaan palvelukokemuksen jatkuva kehittäminen ovat osa uutta modernia otetamme. Ne ovat keskeisiä syitä, miksi olemme onnistuneet voittamaan uusia asiakkuuksia sekä kehittämään merkittävästi jo olemassa olevia.

Projektiliiketoiminnan puolella merkittävin uutinen saatiin viime viikolla, kun julkistimme tiedon Co-Automation Oy:n siirtymisestä 100% :sesti Algol Technicsin omistukseen. Automaatio- ja robotiikkaosaaminen on yksi keskeisiä tulevaisuuden panostuksiamme. Yhdistämällä voimamme pystymme toimittamaan yksittäisten robottisolujen lisäksi myös isompia automaatiokokonaisuuksia, kuten tuotantolinjoja tai kokonaisia tuotantolaitoksia. Kun Co-Automationin automaatio-osaaminen ja Algol Technicsin projektijohtaminen kohtaavat, olemme lyömätön yhdistelmä.

Tuoteliiketoiminnassa olemme saaneet mielenkiintoisia uusia päämiehiä. Kotimaiset Cajo-lasermerkintälaitteet esiteltiin Alihankintamessuilla syyskuussa. Ne täydentävät erinomaisesti tarjontaamme ja mahdollistavat korkealaatuiset jäljitettävyysmerkinnät kaikille pinnoille. Täysin uutena tuoteryhmänä olemme tuoneet Suomeen itävaltalaiset KWB-biopolttokattilat, jossa pääkohderyhmämme on suomalaiset maatilat. Merkittävä uusi askel otettiin kuljettajanistuinliiketoiminnassa, jossa ulkoistimme varaston ja kokoonpanon kesällä 2018. Muutoksen ansiosta pystymme vastaamaan kasvaneeseen kysyntään ja kasvattamaan tuoteryhmän volyymia. 

Toimintamme on edelleen hyvällä ja vakaalla pohjalla. Algol Technicsin kulttuurissa vallitsee vahva kehittämisen henki. Meillä on menestyviä asiakkaita monilla eri teollisuuden aloilla ja uskomme että asiakkaidemme menestyessä, mekin menestymme. Nämä asiat yhdistettynä perheyrityksen pitkäjänteiseen omistuspohjaan tarjoavat meille kaikki valmiudet kohdata huomisen teollisuuden digitaaliset haasteet.

Haluan kiittää kaikkia hyvästä yhteistyöstä vuonna 2018 ja toivottaa teille ja läheisillenne Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

Martin Evers
Toimitusjohtaja
Algol Technics Oy
martin.evers@algol.fi