Muirhead

Muirheadin tehtaan hiilijalanjälki on pienempi kuin millään muulla nahkavalmistajalla maailmassa

Andrew Muirhead & Sons on ollut nahanvalmistuksen johtavia toimijoita vuodesta 1840 ja on osa Scottish Leather Group:ia. Viimeisen 175 vuoden ajan Muirhead on toimittanut nahkaa moniin merkittäviin projekteihin, kuten Yhdistyneen kuningaskunnan parlamenttiin, Burj al-arab -pilvenpiirtäjään sekä Boeing 307 Stratolineriin.

Tänä päivänä Muirhead on Ison-Britannian ainoa verhoilunahan valmistaja sekä maailmanlaajuisen ilmailuteollisuuden markkinajohtaja. Huippulaadukasta, pienen hiilijalanjäljen omaavaa nahkaa toimitetaan yli 160 lentoyhtiölle sekä runko- ja istuinvalmistajalle 60 maassa. Nahkaa toimitetaan myös linja-autoihin sekä raideliikenteen, merenkulun ja autoteollisuuden käyttökohteisiin ja huonekaluteollisuuteen. Muirheadin nahkavuodat tarjoavat laatua ja hyvää suorituskykyä käyttökohteesta riippumatta.

Muirheadin nahat testataan ja sertifioidaan, jotta ne vastaavat tarkimpia suorituskyky- ja turvastandardeja.

Ympäristöasiat ovat keskeisiä Muirheadin toiminnassa. Yhdessä sisaryrityksen Bridge of Weir Leatherin kanssa heillä on käytössä alan ainoa vastapainevoimalaitos, jossa prosessijäte kierrätetään valmistusprosessissa käytettäväksi energiaksi. Tämän mittavan investoinnin ansiosta Muirheadilla on pienempi hiilijalanjälki kuin millään muulla nahanvalmistajalla maailmassa, ja heillä on ainoana valmistajana tästä kertova Low Carbon Leather -merkki.