Algol Technics toimittaa Meyer Turulle automaatiotekniikkaa

13.9.2017

Algol Technics on tehnyt Meyer Turun kanssa noin 4,2 miljoonan euron suuruisen kauppasopimuksen pitkäntavaran automaattivarastosta.

Sopimus pitää sisällään varaston lisäksi kuljettimia, useita erikoisnostureita, turvallistamisratkaisuja ja automatiikkaa käyttöönottoon valmiiksi toimitettuna. Varaston toimitusaika on noin 11 kuukautta ja se luovutetaan asiakkaalle ensi vuonna.

Algol Technics on tänä vuonna toimittanut myös Meyer-konserniin kuuluvalle Piikkiö Worksille automatisoidun hyttivalmistuslinjan. Kaupan arvo on noin 3,5 miljoonan euroa.

- Näiden ratkaisujen tarkoitus on paitsi lisätä tuotannon tehokkuutta sekä läpäisykykyä myös parantaa laatua ja prosessien läpinäkyvyyttä, projektiliiketoiminnan johtaja Antto Shemeikka Algol Technicsistä kertoo.

Tavoitteena tuotantokapasiteetin moninkertaistaminen

Meyer Turku on julkistanut kaksinkertaistavansa aiemmin julkistetut investoinnit Turun telakalle. Valmistuslinjastoihin, laserhybriditeknologiaan ja toiminnan automatisaatioon kohdistettujen 185 miljoonan euron investointien tavoitteena on kolminkertaistaa tuotantokapasiteetti ja näin vastata vuoteen 2024 ulottuvaan suureen tilauskantaan.

Algol Technicsin toimitusjohtaja Martin Evers näkee yhteistyössä monia mahdollisuuksia

- Meyerin tavoitteena on rakentaa Turkuun yksi maailman moderneimmista telakoista. Kyseessä on tämän hetken merkittävimpiä teollisuuden investointeja, jolla on suuri kansantaloudellinenkin merkitys Suomessa. Olen ylpeä siitä, että olemme valikoituneet heidän kumppanikseen näissä automaatioprojekteissa. Yhteistyömme myötä pääsemme tuomaan alan uusinta teknologiaa Meyerin käyttöön ja siten auttamaan heitä saavuttamaan omat tavoitteensa.

Lisätietoa aiheesta: Antto Shemeikka, projektiliiketoiminnan johtaja, 040 1801 834

Tutustu ratkaisuimme:

Näytä kaikki uutiset