Algol Technicsille yksinoikeus Omronin mobiilirobottien käyttöön terveydenhuollon sisälogistiikkaratkaisuissa

22.8.2017

Suomessa aikaisemmin lähinnä kuluttajaelektroniikastaan tunnettu Japanilainen Omron on maailman johtava automaatioteknologian valmistaja. Uutuustuotteena yhtiö tuo nyt yhteistyössä Algol Technicsin kanssa Suomen ja Baltian markkinoille mobiilirobotin, joka voidaan nopeasti opettaa navigoimaan tiloissa. Robotti ei tarvitse kulkureiteilleen ohjainmerkkejä ja se osaa itse väistää vastaan tulevat esteet sekä määritellä vaihtoehtoiset reitit kulkuesteen kohdatessaan. Mobiilirobotti sopii hyvin moninaisiin kuljetustehtäviin koska sen päälle kasataan erilaisia teknisiä kokonaisuuksia kuten rullakuljetinosa tai robottikäsi. 

Liiketoimintayksikön johtaja Antto Shemeikka Algol Technicsistä kertoo, että robotin avulla on tarkoitus parantaa työergonomiaa, turvallisuutta ja tehostaa materiaalinkäsittelyä esimerkiksi hoitolaitoksissa ja teollisissa varastoissa.

- Esimerkiksi sairaaloiden välinehuollon ja erilaisten materiaalisiirtojen automatisointi vapauttaa resursseja potilastyöhön, varmistaa hygieniaketjua ja ehkäise bakteerien kulkeutumista osastojen välillä, ja nopeuttaa välineistön ja tarvikkeiden kiertoa prosessin eri vaiheissa,

Algol Technis on viimeisen vuoden aikana ollut automatisoimassa esimerkiksi HUS:n Jorvin sairaalan ja Oulun yliopistollisen sairaalan välinehuoltoa ja näissä yksiköissä jo välineiden siirto pesu- ja sterilisointipisteiltä tarkastuspisteille hoidetaan nykyään kuljettimien ja robottivihivaunujen avulla. Omronin toimittama mobiilirobotti puolestaan voisi esimerkiksi kuljettaa välineet välinehuollosta osastoille tai ateriat potilaille.

-Tämä työ tehdään vielä monissa paikoissa ihmisvoimin välinekärryjä työntelemällä, Shemeikka huomauttaa.

Algol Technics pystyy toimittamaan erilaisia AGV- tai mobiilirobottiratkaisuja aina muutamista kiloista 500 tonniin asti kukin erityinen asiakastarve huomioiden.

Tutustu uutuusrobotin toimintaan:

 

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Tom Holmström
Myyntipäällikkö
0400 415 040
tom.holmstrom@algol.fiNäytä kaikki uutiset