Ensimmäinen omavarainen, päästövapaa siltanosturi toimii aurinkovoimalla

9.5.2017

Riippumattoman virtalähteensä ansiosta nosturia voidaan tulevaisuudessa käyttää alueilla, joilta puuttuu sähköverkko kokonaan.

  • Virtalähde hyödyntää uusiutuvaa energiaa ja puskuriakkua
  • Kevyt V-profiilinen nosturirakenne mahdollistaa latausyksikön sijoittamisen nosturin palkin päälle.
  • Yhdistelmä testattuja ja luotettaviksi havaittuja komponentteja
  • Demag Status Control tallentaa myös akun tiedot reaaliaikaisesti
  • Ympäristöystävällinen, CO2-neutraali valmistus

Kiskonosturin pääkomponentteja ovat nosturin rata, palkki, nostin, käyttö ja keskusvirtalähteen virransyöttö siirrettävään nostimeen. Tähän asti kaikki teollisuusnosturit on rakennettu näin. Uusi päästötön V-profiilinosturi ei tarvitse ulkoista virtalähdettä kuormien käsittelyyn ja siirtämiseen, sillä se saa energian pitkittäis- ja poikittaissiirtoonsa ja nostimeensa ladattavasta litiumioniakustosta, joka on sijoitettu nosturin palkin päälle.

Akustoa voidaan ladata nosturin radan päässä sijaitsevista latausliittimistä tai – mikäli samalla radalla liikkuu useita nostureita – ohitettavista latausasemista, jotka saavat energiansa lattiatasoon sijoitetusta puskuriakusta. Akkua ladataan CO2-neutraaleista ja ympäristöystävällisistä aurinkopaneeleista.

Ympäristöystävällinen rakenne

Päästötön V-profiilinosturi on omavarainen useammallakin tapaa: koko nosturilaitteistoa ei tarvitse kytkeä keskusvirtalähteeseen. Myös koko nosturiradan matkalle rakennettava johdin voidaan jättää pois, koska virtalähde siirtyy nosturin palkin mukana.

– Olemme kehittäneet todellisen tulevaisuuden teknologian, jonka avulla asiakkaamme voivat saavuttaa kestävyys- ja ympäristönsuojelutavoitteensa. Olemme luoneet perustan innovatiivisen V-profiilinosturimme avulla: huomattavasti kevyempi palkki mahdollistaa akun siirtämisen palkin mukana nostokykyä rajoittamatta perinteisiin kotelorakenteisiin palkkeihin verrattuna, Terex Material Handlingin vastaava tuotepäällikkö Thomas Hacke sanoo.

Testattuihin ja luotettaviksi havaittuihin komponentteihin perustuva innovaatio

Tämä omavarainen siltanosturi on rakenteeltaan uusi ja toistaiseksi ainoa laatuaan. Testatut ja luotettaviksi havaitut Demag-komponentit muodostavat perustan koko nosturille, sen käytölle sekä aurinkoenergian tuotanto- ja varastointiratkaisuille.

Päästöttömässä V-profiilinosturissa Demag Status Control -seurantajärjestelmä tallentaa ja dokumentoi kaikki muuttuvat ja tärkeät nosturitiedot reaaliaikaisesti. Tällaisessa nosturissa niihin kuuluvat myös akkujen varaustaso ja käyttöaikaennuste seuraavaan lataukseen asti. Tiedot voidaan tallentaa keskitetysti tai siirtää hajautetusti esimerkiksi älypuhelimiin tai muihin mobiililaitteisiin. Tilaviestit näkyvät suoraan nosturista Demag StatusBoardin kautta.

Projektisuunnittelun kokonaisratkaisu

Asiakkaan toivomuksesta päästöttömän V-profiilinosturit voidaan varustaa kokonaisratkaisuiksi, jotka sisältävät oman virtalähteensä. Suunnittelu kattaa tällöin myös aurinkoenergiajärjestelmän ja puskuriakun eritelmät kulloistenkin nosturitietojen pohjalta, esimerkkeinä kantavuus ja kuormitusjaksojen lukumäärä. Tarvittaessa järjestelmään voidaan yhdistää energian talteenotto. Ratkaisu voidaan kytkeä aurinkopaneeleiden sijaan myös tuuliturbiineihin.

Omavaraisten nostureiden käyttö on järkevää myös sellaisissa kohteissa, joissa ei ole riittävän vakaata virtalähdettä, jolloin nosturin käyttö edellyttäisi dieselkoneistoa. Riippumattoman virtalähteensä ansiosta nosturia voidaan tulevaisuudessa käyttää alueilla, joilta puuttuu sähköverkko kokonaan.

Lisätietoa V-profiilinosturista >>

Ota yhteyttä asiantuntijaamme:
Mikko Harilainen
Puh. 050 568 9087
mikko.harilainen@algol.fi

 

Näytä kaikki uutiset