ABB investoi Co-Automationin toteuttamaan automaatiolinjaan –napojen valmistus takaisin Vaasaan

Tiedote 14.3.2019

ABB kasvattaa Vaasan-kytkintehtaan automaatiotasoa ja investoi uuteen automaatiolinjaan. Investoinnin myötä kytkinten napojen valmistus palaa takaisin Suomeen. Aiemmin navat on valmistettu alihankintana eri puolilla maailmaa.

ABB:n automaatiokumppanina on Algol Technicsin tytäryhtiö Co-Automation Oy, joka on tehnyt ABB:n kanssa yhteistyötä jo 10 vuoden ajan. Co-Automation on ollut ABB:llä mukana monessa eri tuotteen automatisointiprojektissa.

Co-Automationin toimitusjohtajan Sami Kiviojan mukaan napavalmistuksen tuominen takaisin Suomeen on osoitus siitä, että automaatioon investoiminen kannattaa.

– Tavoitteenamme on tuoda automatisoinnin avulla valmistavaa teollisuutta takaisin Suomeen ja luoda tänne uusia työpaikkoja. Kun automaatioastetta nostetaan, se nostaa suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä kansainvälisesti. Näyttää siltä, että olemme onnistuneet tavoitteessamme, Kivioja kertoo.

Valmistusajat nopeutuvat ja laadunhallinta helpottuu

Napavalmistuksen tuominen takaisin Suomeen on mahdollista, koska automaatiolinjalla tuotteita valmistetaan kustannustehokkaammin korkean teknologian maassa kuin manuaalisesti matalan kustannuksen maissa.

– Tuotantolinjan kustannustehokkuus tulee tuotteiden valmistusaikojen nopeutumisesta, ja valmistusajoilla on vaikutus toimitusvarmuuteen. Koska omalla tuotantolinjalla tuotteiden menekkiä on helppo optimoida, tuotteita ei tarvitse pitää varastossa ja se vähentää varastointikuluja.

Tuotantoa halutaan takaisin suomeen myös laadun takia.

– Laadunhallinta ja -tarkistus on helpompaa, kun valmistus tapahtuu omassa yksikössä paikallisesti. Uskon vahvasti siihen, että tuotteet pystytään valmistamaan Suomessa laadukkaammin kuin missään muualla. Automatisoitu tuotantolinja takaa myös tasalaatuiset tuotteet, sillä robotti tekee aina samanlaista jälkeä ja laatu mitataan konenäöllä. Lisäksi kuljetukset Euroopasta Suomeen vähenevät, joten tuotteiden valmistaminen Suomessa on ympäristöystävällisempää.

Automaatio tarjoaa paremmat työolosuhteet

Co-Automation toimittaa ABB:lle koko tuotantolinjan avaimet käteen -periaatteella. Tuotantolinja perustuu Co-MAC-tuoteperheen robottisoluihin, joita on helppo muunnella käyttötarkoituksen mukaan. Co-Automation suunnittelee, rakentaa, testaa ja toteuttaa linjan sekä kouluttaa henkilöstön käyttämään linjaa. Linja käyttöönotetaan tulevana kesänä.

Automaatiolla on suuri vaikutus työolosuhteisiin ja työn mielekkyyteen. Työnkuvan kehittyminen nostaa myös työmotivaatiota ja innostaa oppimaan uutta.

– Automaatio vähentää rasittavia ja yksitoikkoisia työvaiheita, joten työntekijöiden viihtyvyys paranee. Työntekijöistä tulee linjaoperaattoreita ja työ on modernia ja mielekästä. Käyttöliittymät on tehty interaktiivisiksi ja ne parhaimmillaan neuvovat käyttäjää. Kun linja on toiminnassa koko ajan, linjan käyttöaste saadaan pidettynä mahdollisimman korkeana, Kivioja sanoo.

Lisätietoja

Teemu Rantala, Myyntijohtaja, 040 551 5697, teemu.rantala@algol.fi

Co-Automation Oy on suomalainen automaation ja robotiikan huippuosaaja. Co-Automation on edelläkävijä tuotannon 3D-suunnittelussa ja -simuloinnissa, jossa robottisolu voidaan ohjelmoida ja testata valmiiksi jo suunnitteluvaiheessa. Kevään 2019 aikana Co-Automation sulautuu osaksi Algol Technicsiä.

Lue lisää

ABB:n tiedote
Modulaarinen tuotantolinja on kannattava investointi nyt ja tulevaisuudessa 
Automatisoimalla parannetaan laatua, kasvatetaan volyymia tai lasketaan kustannuksia