Algol Technics toimittaa AK1-anodien kunnostuslinjan Boliden Kokkolalle 

Tiedote 5.6.2022

Algol Technics ja Boliden Kokkola ovat sopineet robotisoidun AK1-anodien kunnostuslinjan toimittamisesta. Uusi linja rakennetaan Algol Technicsin Vaasan toimipisteessä ja toimitetaan Boliden Kokkolaan vuoden 2023 lopussa.

Toimitettava laitteistokokonaisuus sisältää teollisuusrobotteja, ketjukuljettimia, pesu- ja oikaisulaitteistot sekä kehittyneen 3D-konenäköjärjestelmän. Lisäksi toimitukseen sisältyvät kaikkien laitteiden ohjausjärjestelmä sekä käyttöliittymät. Toimitettava järjestelmäkokonaisuus on vastaava kuin AK2-kunnostuslinja, mikä luovutettiin Bolidenille tuotannolliseen käyttöön keväällä 2021. 

Algol Technicsin myyntijohtaja Teemu Rantalan mukaan sopimus on merkittävä paitsi yhtiön projektiliiketoiminnalle myös koko yhtiölle. Rantala kertoo, että toimitusprojektiin liittyy riskejä materiaalin ja komponenttien saatavuuden osalta.

"Sopimusneuvottelut sujuivat hyvässä yhteistyössä Boliden Kokkolan kanssa, ja molemmat osapuolet ymmärtävät nykyisen epävarman maailmantilanteen vaikutukset ja riskit projektitoimituksen toimitusaikatauluun sekä hinnoitteluun. Jokainen investointi Suomeen arvioidaan nykytilanteessa tarkoin, ja joitain projektejamme onkin jouduttu siirtämään. Tästäkin näkökulmasta tämä toimitussopimus on tärkeä”, Rantala sanoo.

Myös toinen suuri automaatioprojekti meneillään

Algol Technicsillä on meneillään toinenkin suuri automaatioprojekti Boliden Kokkolan tehtaalle. Projektissa toimitettavalla järjestelmällä korvataan yksi sinkkitehtaan valulinjoista. Tässäkin projektissa materiaalinkäsittely tapahtuu teollisuusroboteilla, ja järjestelmään kuuluvat lisäksi kaksi Güdel-portaalirobottia. 

Ensimmäinen Algol Technicsin toimittama portaalirobotti asennettiin viime vuonna yhtiön asiakkaalle Vaasaan, ja positiivisten kokemusten perusteella ratkaisua tarjottiin myös Bolidenille. Valulinjaprojektin ensimmäiset laitteet ovat saapuneet Algol Technicsin Vaasan toimipisteeseen, ja rakentaminen pääsee vauhtiin tämän kesän aikana. Järjestelmä luovutetaan asiakkaalle vuoden 2023 alkupuolella.

Algol Technics JVK valulinja Boliden Kokkolassa

Lisätietoja

Mikko Harilainen, myyntipäällikkö, Algol Technics Oy, p. 050 568 9087.

Video (Boliden): AK2 anodikunnostuslaitteisto Boliden Kokkola 

Kuvateksti: Boliden Kokkolalle toimitettava JVK-valulinja.