Algol Technics toimittaa SVR-valulinjan Boliden Kokkolalle

Tiedote 20.9.2021

Algol Technics Oy on allekirjoittanut sopimuksen seosvalulinjan toimittamisesta Boliden Kokkola Oy:lle. Täysin automaattisella laitteistolla valetaan erikokoisia sinkkiharkkoja. 

Toimitukseen sisältyy portaalirobotti kahdella toimilaitteella harkkokokillien käsittelyyn. Lisäksi toimitetaan pienempiä käsivarsirobotteja, joita käytetään sulan sinkin skimmaukseen ja valettujen harkkojen lasermerkintään.

Algol Technics vastaa järjestelmätoimituksesta kokonaisuudessaan, aina suunnittelusta käyttöönottoon asti.

“Vastaamme suunnittelun ja toimituksen lisäksi myös tuotantolinjan valmistuksesta, asennuksesta ja käyttöönotosta”, Algol Technicsin myyntipäällikkö Mikko Harilainen kertoo.

Valulinja valmistetaan Algol Technicsin Vaasan toimitiloissa vuoden 2022 aikana. Linja otetaan käyttöön Boliden Kokkolassa vuoden 2023 alkupuolella.

Kuvassa Algol Technicsin toimittama seosvalulinja.

Lisätietoja

Mikko Harilainen, myyntipäällikkö, Algol Technics Oy, p. 050 568 9087

Jaakko Mäkelä, myyntipäällikkö, Algol Technics Oy, p. 045 152 5045

Boliden Kokkola lyhyesti 

Ruotsalaiseen Boliden-konserniin kuuluva Boliden Kokkola Oy on 315 000 tonnin vuotuisella tuotantokapasiteetillaan Euroopan toiseksi suurin sinkkitehdas. Tehdas työllistää noin 550 henkilöä. Boliden Kokkola tuottaa sinkkiä pääasiassa terästeollisuuden käyttöön. Noin 85 prosenttia tuotannosta menee vientiin. Lue lisää: www.boliden.com/fi

Algol Technics lyhyesti

Algol Technics on teollisuuden kumppani ja materiaalinkäsittelyn asiantuntija. Yhtiö on vahvasti mukana sisälogistiikan, automatisaation ja robotiikan kehityksessä. Algol Technicsillä on useita kansainvälisiä tuote-edustuksia Suomessa. Yhtiö kuuluu Algol-konserniin