Algol Technicsin ja ABB:n yhteistyö näkyy myös huollon puolella – sertifioitu robottihuoltomme palvelee ympäri suomen.

Tiedote 14.5.2019

Algol Technics on ABB:n kumppani myös huoltoasioissa. Yhteistyössä ABB kouluttaa ja sertifikoi Algol Technicsin robottiasentajat, jotka puolestaan huoltavat robotit ja muut tuotantolaitteet tarvittaessa 24/7.

Yhteistyön ansiosta Algol Technics saa ABB:n robottiasiantuntemuksen käyttöönsä ja voi tarjota kattavan robottien huoltoverkoston koko Suomeen. Algol Technicsillä on myös ainoana Suomessa ABB Authorised Value Provider -tunnus.

Algol Technicsin myyntipäällikkö Kössi Tuominen kertoo, että robottihuoltopalvelulla vastataan kysyntään kokonaisvaltaisesta tuotantokoneiden huollosta.

– Asiakaspuolelta tulee paljon kyselyitä, voisimmeko huoltaa tuotantokoneiden ja nostureiden lisäksi myös robotteja. Nyt kaikki huollot saa samasta paikasta yhdellä puhelinsoitolla, mikä säästää asiakkaan aikaa ja helpottaa huoltojen suunnittelua.

Robotiikassa palvelun pitää olla nopeaa

Tuomisen mukaan robottihuoltopalvelu on saanut asiakkailta jo kiitosta nopeasta toiminnasta. Kun huolto pääsee paikalle nopealla varoitusajalla, tuotantoon ei tule pitkiä katkoksia ja pysytään sovituissa toimitusajoissa. Pitkät katkokset syövät myös robotin tehokuutta ja tuottavuutta, joten apu pitää saada nopeasti.

–  Monella asiakkaallamme on robotteja, joten nyt pystymme kehittämään asiakkaidemme tuotantoa kokonaisvaltaisesti. Tarjoamme palvelua luonnollisesti myös uusille Algol-asiakkaille. Robottihuoltojen myötä huollon palveluportfolio laajenee ja pystymme palvelemaan entistä suurempaa joukkoa suomalaisia yrityksiä.

Robottien data uuteen kunnossapitojärjestelmään

Algol Technics huoltaa ABB-robottien lisäksi myös muita robottimerkkejä. Huoltosopimukseen voi sisällyttää esimerkiksi vuosihuollot 1–2 kertaa vuodessa, vikakorjaukset 24/7 -päivystyksellä, etävalvonnan sekä säännölliset palaverit robotin ja muiden tuotantolaitteiden toiminnasta.

Kaikkien tuotantokoneiden datan dokumentoidaan Algol Technicsin uuteen kunnossapidon tietojärjestelmään.

– Järjestelmässä on myös asiakasnäkymä, jossa asiakas voi seurata reaaliajassa laitteiden ja tuotantolinjansa kuntoa, tulevia ja tehtyjä korjauksia sekä tilattuja varaosia. Dokumentointi antaa faktatietoa päätöksenteolle ja perustelut investoinneille.

Ulkopuolinen kumppani auttaa asiakasta pullonkaulojen tunnistamisessa

Kun Algol Technics tekee tehtaalla kaikkien tuotantokoneiden huollon, se lisää ymmärrystä asiakkaan tuotannon eri osa-alueista ja niiden yhteistoiminnasta. Tämä tietotaito yhdistettynä Algol Technicsin robotti- ja automaatio-osaamiseen auttaa muun muassa pullonkaulojen tunnistamisessa.

Tuomisen mukaan Algol Technics on tuotannon kehittämisen kumppani, jolta saa ideoita tuotannon sujuvoittamiseen. 

– Jos kävelee tuotantolaitoksen päästä päähän viisi kertaa joka päivä, asioille sokeutuu. Tässä me olemme avuksi. Suunnittelemme koneiden huollot ja ehdotamme investointeja aina monen vuoden tähtäimellä. Käymme kaikki kehitysideat yhdessä läpi säännöllisissä palavereissa. Parhaat kokonaisuudet syntyvät aina tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Lue lisää automaatiojärjestelmien ja robottien huoltopalvelusta 

Kun haluat tuotannon virtaavan tehokkaasti, suosittelemme käynnissäpitosopimusta