Co-Macilla robottisolu käyttöön tuotantolinjalle ilman ohjelmointia

Artikkeli

Suomessa kehitetty Co-MAC tuo lisätehoa kokoonpanolinjalle. Co-MAC lukee esimerkiksi ruuvauskoordinaatit suoraan CAD-piirrustuksesta ilman erillistä ohjelmointia. Samoin uusien tuotteiden työkiertojen luonti tapahtuu suoraan käyttöliittymästä ilman erillistä logiikka- ja robottiohjelmointia. Sovelluskohteita ovat erityisesti kokoonpano, ruuvaus, liimaus sekä tuotteiden tarkastus ja merkintä.

Co-MAC tarjoaa joustavan rajapinnan erilaisten komponenttien syöttölaitteille. Co-MAC -soluun voidaan liittyä ethernet/IP ja I/O – rajapinnan kautta ja se voidaan tarvittaessa varustaa palettiradalla tai muilla kuljettimilla. Co-MACia on myyty ympäri maailmaa ja Suomessa sitä käytetään mm. erilaisissa kokoonpanotehtävissä ja elektroniikkateollisuudessa.

Samalla mallilla toimii myös tuotteiden tarkastukseen ja laadunvalvontaan suunniteltu Co-Inspect. Se lukee tarkastusta varten tarvittavat tiedot suoraan ulkoisesta järjestelmästä ja suorittaa tuotteiden laatutarkastuksen linjalla itsenäisesti ja väsymättä.

Tuotteet on kehittänyt suomalainen Co-Automation Oy, joka on automaation ja robotiikan huippuosaaja.

Co-Automation lyhyesti

Co-Automation on osa Algol Technicsiä. Co-Automation on edelläkävijä tuotannon 3D-suunnittelussa ja -simuloinnissa, jossa robottisolu voidaan ohjelmoida ja testata valmiiksi jo suunnitteluvaiheessa.

Lisätietoja

Autamme mielellämme , katso tästä yhteystietomme!

 

Artikkeli on julkaistu 29.8.2018