Teollisuusovien säännöllisellä huollolla estetään isoimmat vahingot - Huoltotarpeita ilmenee tyypillisesti alkutalvesta

Artikkeli

Teollisuusovien huollon tarpeen määrä on usein riippuvainen oven käyttöasteesta. Jos ovea avataan vain muutamia kertoja päivässä, sen käyttöikä voi yltää jopa 10 vuoteen ja ylikin. Käyttökertojen lisääntyessä se voi puolestaan olla huomattavasti lyhyempi. Suurilta huoltokustannuksilta vältytään, jos huolto on suunniteltua ja säännöllistä. Algol Technics huoltaa kaikki teollisuusovet merkistä riippumatta.Algol Technicsin Teemu Hautalaakso esittelee Bredan nosto-oven toimintaa.

Algol Technicsin tuotepäällikön Teemu Hautalaakson mukaan säännöllisellä huollolla estetään isoimmat vahingot. 

“Esimerkiksi laakereiden rikkouduttua laakeripukit, akseli ja johteet saattavat vaurioitua käyttökelvottomiksi. Tämä luonnollisesti tarkoittaa jo isoa korjaustarvetta ja joissain tapauksissa ovi joudutaan jopa uusimaan kokonaan”, Hautalaakso sanoo ja jatkaa:

“Yleisesti ottaen vanha ovi kannattaa uusia kokonaan, sillä nykypäivänä tarvittavien turvavarusteiden lisääminen vanhaan oveen on aikaa vievää ja nostaa kustannukset lähelle uutta ovea.” 

Tyypillisimmin teollisuusovien huollon tarpeet ilmenevät alkutalvesta, kun suuret lämpötilan vaihtelut aiheuttavat ongelmia oven toimintoihin.

“Mikäli ovi ei pakkasen tai muun syyn vuoksi ole talven jäljiltä kokonaan jämähtänyt, voi äkillisen huollon tarve tulla esimerkiksi rispaantuneista tiivisteistä, jotka eivät enää pidä pakkasta oven ulkopuolella”, Hautalaakso toteaa.

Algol Technicsin kunnossapito- ja huoltotoimintaan kuuluvat myös rikkoutuneiden tai muutoin kuluneiden nosto-ovien ja muiden teollisuusovien vaihdot uusiin, jos huoltoa tai korjaustöitä ei enää kannata tehdä. Myös kokonaan uusien oviratkaisujen suunnittelu ja toteutus onnistuu. Esimerkkinä Hautalaakso mainitsee pikarullaoven asentamisen jakamaan teollisuushallin eri osia.

Huoltopalveluja kaikkiin teollisuusoviin merkistä riippumatta

Algol Technics tuo maahan italialaisen Breda Sistemi Industrialin teollisuusovia. Tyypillisimmin maahantuodaan Bredan nosto- ja taiteovia sekä pikarullaovia, joista on valittavana useita erilaisia malleja ja materiaaleja. 

“Olemme saaneet erinomaisia kokemuksia Espoon varastoomme asennetusta Bredan nosto-ovesta. Vanhan varasto-oven vaihtaminen Bredan nosto-oveen sujui vaivattomasti omilta asentajiltamme. Tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuuden tulla tutustumaan oveen paikan päälle, jos nosto-oven hankinta on ajankohtainen”, Hautalaakso kertoo. 

Bredan nosto-ovien lisäksi yhteistyötä tehdään myös suomalaisen ovitoimittajan kanssa. Algol Technicsin huollon piiriin kuuluvatkin kaikki teollisuusovet merkistä riippumatta. Huollettavana voivat olla myös lastaussillat. Huoltotyöt voidaan aloittaa tarvittaessa ripeästikin, vikatilanteet paikkakunnasta riippuen jopa muutamassa tunnissa. 

“Meiltä saa nopeaa ja ammattitaitoista huolto- ja korjauspalvelua. Kuuntelemme asiakkaan toiveita, ja isommista korjauksista ilmoitamme aina kustannusarvion”, Hautalaakso listaa asiakkaan etuja.

Kiinnostuitko? Kysy lisää:

Jarkko Haara, jarkko.haara@algol.fi, p. 040 184 3530.

 

Tutustu teollisuusovien huoltoon katsomalla lyhyt videomme (YouTube).

At_Nostoovet_video

Tagit:  Huolto Huoltopalvelut Nosto-ovet