Verkkokauppa.com varautuu kasvuun automaattisella kuljetinjärjestelmällä

Asiakastarina

Verkkokauppa.com varautuu kasvaviin asiakasmääriin Algol Technicsin toimittamalla automaattisella kuljetinjärjestelmällä. Uusi koko Jätkäsaaren kiinteistön kattava laatikkokuljetin on ainutlaatuinen hanke Suomessa, ja sen odotetaan tuovan nopeutta ja tehokkuutta sekä lisäävän asiakkaiden tyytyväisyyttä.

Kasvavien kävijä- ja noutomäärien vuoksi Verkkokauppa.comin lippulaivamyymälässä Jätkäsaaressa on otettu käyttöön uusi automaattinen laatikkokuljetin. Kuljetin kuljettaa tehokkaasti ja automatisoidusti pientavaroita eri kerroksien varastoista suoraan myymälään. Uusi kuljetin nopeuttaa työskentelyä sekä tekee työskentelystä mielekkäämpää, lisäten myös työtyytyväisyyttä. Aiemmin kuljetus tapahtui manuaalisesti varastohenkilökunnan toimesta raskaalla kuljetushissillä.

"Tätä on myös myymälä- ja varastohenkilökunnan puolelta odotettu", toteaa Verkkokauppa.comin myyntijohtaja Markus Pätilä.
Kuljetin pääsi tositoimiin joulusesongin aikana. "Joulu on ollut aina vuoden vilkkainta aikaa", kertoo Pätilä. "Uuden kuljettimen avulla pystymme vastaamaan vilkkaiden sesonkien sekä tulevaisuuden haasteisiin entistä paremmin."

Myymälän noudossa käsitellään jouluaikana jopa tuhat tilausta päivässä. Tähän asti ongelma on ollut palvelun epätasaisuus – odotusajat ovat olleet keskimäärin 11 minuuttia, mutta ruuhka-aikoina osassa tilauksia pidempiä. "Haluamme tarjota varmaa ja nopeaa palvelua. Kuljettimen avulla saamme piikit odotusajoissa tasaantumaan ja ruuhkissakin pidettyä odotusajat lyhyinä", kuvailee Verkkokauppa.comin logistiikkajohtaja Miika Heinonen.

Faktat

• Kuljettimella pystytään siirtämään 500 tilausta tai 250 laatikkoa tunnissa.

• Kiireisimpänäkin aikana jonotusaika tulee pysymään maksimissaan 15 minuutissa.

• Pystykuljettimen korkeus on 30 metriä ja pituus yhteensä 115 metriä.

Lisätietoja

Algol technics, info.technics.fi@algol.fi

Case Verkkokauppa.com (pdf)

Katso  video automaattisesta laatikkokuljettimesta

www.verkkokauppa.com/investors