KWB-lämmitysjärjestelmä joustavalla kapasiteetilla

Asiakastarina

Botnia Marin on suomalainen venevalmistaja, joka tunnetaan laadukkaista ja tyylikkäistä Targa-veneistään. Johan Carpelan

Omistaja Johan Carpelan kertoo Botnia Marinin lämmittäneen tilojaan hakelämmityksellä jo 18 vuoden ajan. Nyt oli kuitenkin aika saada uusi modernimpi järjestelmä joustavalla kapasiteetilla. "Kolme neljä vuotta oli jo ollut projekti päällä, että pitäisi hankkia uusi järjestelmä ja lisäkapasiteettia", Carpelan muistelee.

Uudeksi järjestelmäksi valikoitui KWB:n kolme pienempää 300 kWh Powerfire-biopolttokattilaa, jotka nyt  lämmittävät Botnia Marinin kolmea tehdasta, yhteensä noin 18 000 neliötä.

Uudelta järjestelmältä haluttiin ensisijaisesti joustavuutta, jota Powerfire-järjestelmä tarjosi. Järjestelmään tarkempi tutustuminen osoitti, että myös sen tekniikka ja automatiikka ovat pitkälle kehittyneitä. "Automatiikka on tässä kaikista tärkeintä”, Carpelan painottaa.

Automatisoitu lämmitysjärjestelmä vähentää öljyn tarvetta

Hake siirtyy siilosta kattiloihin automaattisesti ja lämmöntarpeen mukaan kattilat myös menevät automaattisesti päälle ja pois. Öisin varausjärjestelmä lämmittää yhdellä kattilalla 20 kuutiota vettä, pienellä teholla.

Aiemmin hakelämmityksen ohessa käytössä on lisäksi ollut polttoöljypannu. Nyt uuden järjestelmän myötä öljylle ei ole enää ollut tarvetta, eikä öljypannua ole edes kytketty päälle. “Tuskin tulemme sitä enää tarvitsemaankaan", Carpelan toteaa.

Johan Carpelan on ollut erittäin tyytyväinen järjestelmään ja se on, pieniä sisäänajovirheitä lukuunottamatta, toiminut moitteettomasti. "Periaatteessa järjestelmä on toiminut täydellisesti odotusten mukaisesti", hän kertoo.

"Monta pientä laitetta on parempi kuin yksi valtava", Carpelan lisää lopuksi.

Botnia Marin pannuhuone

 

 

KWB:n pellettikattila, klapikattila, hakekattila tai näiden yhdistelmä

KWB:n kattila sopii erinomaisesti heille, jotka haluavat täysin automaattisen ja helppokäyttöisen lämmitysratkaisun. Pitkän käyttöiän lämmitysjärjestelmät säästävät energiaa ja polttoainekuluja, ja lisäksi ne ovat puhtaita ja hiljaisia. Parhaimmillaan järjestelmät ovat useiden perheiden asuttamissa rakennuksissa, maataloudessa ja liiketiloissa – ja myös kaukolämmitysverkostoissa.
Asiantuntijamme auttavat suunnittelemaan ja valitsemaan sopivan KWB-ratkaisun riippumatta siitä, haluatko käyttää pellettejä, klapeja vai molempia. 

Kiinnostuitko?

Tutustu eri kattilamalleihin ja kysy asiantuntijoiltamme lisää. 

 

Tagit:  Biopolttokattilat KWB