Erilaiset puulämmityskattilat ja niiden edut

Erilaiset puulämmityskattilat ja niidet edut

Tutustu erilaisiin puulämmityskattiloihin ja valitse juuri sinun tarpeisiisi sopiva.

Pellettikattilat: Helppoa ja puhdasta lämmitystä

KWB:n pellettikattilat ovat täysautomaattisia ja helppokäyttöisiä keskuslämmityslaitteita. Niiden käyttö on yhtä helppoa kuin tavallisten öljy- tai kaasulämmittimien, mutta ne ovat ympäristöystävällisempiä ja puhtaampia.

KWB:n pellettikattilat ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto. Pellettien valmistamiseen ei tarvitse kaataa puita, sillä pelletit valmistetaan yli 90-prosenttisesti myrskyn kaatamista puista, sahanpuruista ja sahajauhosta – puuteollisuuden jätetuotteesta.

Tämä on ilmasto- ja ihmisystävällistä, alueellista kiertotaloutta. Pellettilämmitys on näin arvokas ja tehokas tapa suojella ympäristöä. Koska puu on raaka-aine joka kasvaa, pellettikeskuslämmityslaitteen omistajat lämmittävät CO2-neutraalisti. Tämän lisäksi he lämmittävät myös erityisen edullisesti, koska KWB-alasyöttöpolttimet polttavat pellettejä huipputehokkaasti.

Pellettikattilat muodostuvat muun muassa seuraavista osista:

  • vakaa kotelo
  • kuumuudenkestävä polttokammio, jossa polttoainetta poltetaan
  • siirtoruuvi, joka siirtää polttoaineen polttokammioon
  • sulkusyötin, joka luovuttaa polttoaineen polttimeen ja suojaa jälkipalolta
  • tuhkanpoistolaite
  • itsestään puhdistuva lämmönvaihtaja, jonka tehtävä on siirtää syntynyt lämpö lämmitysveteen.

Hakekattilat: Kestävä ja taloudellinen ratkaisu

KWB:n hakepolttimet ovat monitaitureita. Ne polttavat mitä erilaisimpia hakelaatuja tehokkaasti päästöjen pysyessä vähäisinä. Hakekattilat toimivat täysautomaattisesti ja edullisesti.

KWB:n hakekattilat ovat täysautomaattinen vaihtoehto öljy- ja kaasulämmityslaitteille. Ne on rakennettu teollisuusstandardien mukaisesti. Niissä on kestävä KWB-alustalämmitin, ja siksi ne voivat käsitellä helposti mitä erilaisimpia polttoainelaatuja. Käyttö on erittäin taloudellista.

Hakekattila muodostuu muun muassa seuraavista osista:

  • kuumuudenkestävä polttokammio, jossa polttoainetta poltetaan
  • syöttöruuvi, joka siirtää polttoaineen polttokammioon
  • tuhkanpoistolaite
  • itsestään puhdistuva lämmönvaihtaja, jonka tehtävä on siirtää syntynyt lämpö lämmitysveteen.

Hakekattilaan kuuluvat sekä varastointijärjestelmä hakkeelle että poistojärjestelmä, joka kuljettaa polttoaineen suoraan kattilaan. 

Halkokattilat ja yhdistelmälämmitys: Joustava ja turvallinen

Halkolämmitys on alkuperäisin lämmitysmuoto. KWB:n puukattilat voidaan kuitenkin myös laajentaa koska tahansa joustavaksi halko-, pelletti- tai hake-pelletti yhdistelmälämmitykseksi, jolloin voidaan nauttia täysautomaattisen lämmityksen tarjoamasta mukavuudesta.

KWB:n puukattilat takaavat parhaimman mahdollisen riippumattomuuden. Puuhalot ovat maailman vanhin, alueellisesti käytettävissä oleva polttoaine. Halkoja pystyy nykyäänkin käyttämään huipputehokkaaseen ja mukavaan lämmitykseen. KWB:n halkokattilat vakuuttavat suurilla täyttötiloillaan, johon mahtuu erityisen paljon puuta. Näin polttoainetta ei tarvitse jatkuvasti lisätä.

Puukattiloihin on yhdistetty puskurivaraajia. Nämä vastaanottavat lämpöenergian, ylläpitävät sitä ja tarvittaessa luovuttavat sitä lämmityslaitteeseen tai lämpimän veden valmisteluun. Tämä tekee lämmityksestä entistä tehokkaampaa. 

Varusteltaessa puukattila pellettimoduulilla tai valittaessa alusta alkaen yhdistelmäkattila, voidaan nauttia täysautomaattisesta käytöstä.

Katso videolta kokemuksia KWB-biokattilasta

Videolla parolalainen maatilayrittäjä Jussi Suomaa kertoo tarkemmin valintaan vaikuttaneista asioista sekä esittelee KWB-kattilan toimintaa maatilallaan.

 

Lisämateriaalit

Ota yhteyttä

Tutustu valikoimaamme