Tyllis Oy Ab: “Investoimme työkalujen laatuun”

Asiakastarina

Kokkolalaisessa Tyllis Oy Ab:n hallissa valmistetaan tilauksesta rahtilavoja, perävaunuja, kapelleja, nosturiautoja sekä puoliperävaunuja. Hallissa on käytössä lukuisia suunnittelupalkintoja kahminut Demagin V-profiilinosturi.

V-profiilinosturissa on uudenlainen, kevyt ja avoin palkkirakenne. 17 prosenttia perinteisiä siltanostureita kevyemmät rakenteet tuplaavat nosturin käyttöiän, sillä se kestää yli 500 000 täyskuormanostoa.

- Nosturin keveys mahdollisti uuden nostovoimaisemman laitteen asennuksen nykykiskoitukselle. Rakenne vähentää myös taakan heilumista 30 prosentilla, minkä ansiosta kuorma voidaan paikoittaa aikaisemmin nopeammin ja tarkemmin, Algol Technicsin myyntipäällikkö Petri Pönni kertoo.

Uusi nosturi nosturiautojen kokoamiseen

Kokoonpanohallissa oli aikaisemmin käytössä yksipalkkinen 5+5 tonnin nosturi, jonka nostokyvyn rajat alkoivat nosturiautojen kokoamistyössä tulla vastaan.

- Uutta nosturia käytetään meillä nosturiautojen kokoamiseen. 10 000-12 000 kiloa painavien nostureiden nostamisessa auton päälle nostovoima ja tarkkuus ovat tärkeitä sekä työn sujuvuuden että työturvallisuuden kannalta, toimitusjohtaja Görän Tylli kertoo.

- Tämä vanhempi nosturimalli toimii kyllä edelleen ja on käytössä nyt samassa hallissa perävaunujen valmistuksessa. Uusi tarkkuusnosturi mahdollistaa kuitenkin tarkemman ohjauksen ja kaksipalkkisen nosturin myötä saimme myös lisättyä nostokorkeutta 60-70 cm, mikä helpottaa asennustyötämme. Nosturi on toiminut erittäin hyvin ja on käyttäjien mielestä huomattavasti parempi kuin vanhemmat nosturimallit. Tällä voi ajaa portaattomasti hiljaisillakin nopeuksilla eri suuntiin. Siksi nosturiin kannatti investoida, Tylli summaa.

Oliko v-profiilinosturi itsestään selvä valinta?

- Lähdimme liikkeelle aikaisemman hyvin toimineen nostimen tyyppisistä ratkaisuista. Meille siis esiteltiin ensin perusmallin nosturia. Myyjän olisi kyllä pitänyt rohkeasti tarjota meille heti tätä nostureiden uusinta "Mersu-mallia". Olisin ostanut lisävalotkin nosturipalkkeihin, jos olisin tiennyt niitä olevan tarjolla, Tylli haastaa myyjää ja kiittelee samalla onnistuneesta laitetoimituksesta.

Tutustu tarkemmin V-profiilinosturiin

Lisätietoja

Case Tyllis Oy (pdf)

Tagit:  Noston ratkaisut